Dorthe Klyvø, Klyvø Tekst.

Dorthe Klyvø

Efter studier i musik, retorik og kommunikation på universitetet skiftede Dorthe spor og fortsatte med engelsk og fransk på Handelshøjskolen i Aarhus. Efter endt uddannelse supplerede hun ved at følge enkeltfag på kandidatniveau i PR og markedsføring, oversættelse og engelsk grammatik.

Iværksættervejen var dengang ikke i hendes tanker, og hun startede da også sit arbejdsliv helt ”almindeligt” med jobs i international eksportvirksomhed, på universitetet og i eventbranchen. Alle disse steder arbejdede hun med kommunikation og havde stor glæde af sine sproglige kompetencer inden for engelsk, tysk og fransk bla. I event- og musikbranchen fik hun lov at være både idéudvikler, projektleder og afvikler på rigtigt store firmaevents og stod også for virksomhedens samlede kommunikation, mens hun på universitetet blandt andet etablerede en stor database for et forskningsprojekt og fungerede som ”editorial assistant” på et internationalt lægetidsskrift.

Men lysten til at bestemme selv voksede, og i 2006 etablerede hun sig som freelance tekstforfatter, oversætter og kommunikationsrådgiver med virksomheden Klyvø Tekst.

I 2007 fik hun ideen til webshoppen Plus-Kids.dk, der solgte smart modetøj til buttede og overvægtige børn i skolealderen. Plus-Kids.dk vandt iværksætterprisen i Aarhus Kommune i 2011, og da Dorthe selv smed håndklædet i ringen for at fokusere på sit kommunikationsarbejde, blev virksomheden videreført af nye ejere, der desværre siden valgte at lukke den.

Dorthe Klyvøs spidskompetencer

  • Oversættelse (engelsk, svensk og norsk til dansk). Skønlitteratur, rejsebøger, brochurer, markedsføringsmateriale, webtekster m.m.
  • Tekstforfatning - primært på dansk, men indimellem også på engelsk, f.eks. brochurer, præsentationsmateriale, artikler, pressemeddelelser, produktbeskrivelser til webshops, tekst til websites og blogs, nyhedsbreve og Facebookopdateringer.
  • Rådgivning om PR og kommunikation.
  • Redigering af bøger.
  • Ghostwriting.
  • Korrekturlæsning.


Klyvø Tekst: www.klyvo.dk
Dorthe Klyvø, medforfatter til Iværksætterhåndbogen og Markedsføringshåndbogen for små virksomheder.
Fotograf Birthe Vembye, VembyePhoto

Kontakt Dorthe Klyvø

Klyvø Tekst
www.klyvo.dk

M: 6185 7322

Book foredrag / workshop

Foredrag

Dorthe Klyvø og Hanne Wick deler gerne deres viden om markedsføring for små virksomheder. Book dem til et foredrag, workshop eller kort, inspirerende oplæg.
Læs mere om foredrag